dilluns, 26 de maig del 2008

El vídeo, com a eina educativa a les escoles

Trobo molt interessant l'ús del vídeo a les escoles com a eina per poder treballar i desenvolupar molts aspectes amb els infants.
Amb el seu ús els nens i nenes poden trobar una manera molt atractiva i motivadora per dur a terme diferents aspectes, com podrien ser: la descoberta del seu entorn, dels seus companys...al mateix temps ens podria ser molt útil per tal de fer una mirada més profunda cap a ells mateixos, sent objectius i prenent consciència de la seva pròpia identitat.
Crec que als centres encara és una eina que no s'utilitza en el dia a dia amb els infants, també s'ha de dir que els centres no tenen, la majoria, una gran disponibilitat de càmares de vídeo, fotos...i el seu ús queda limitat a les gravacions, per part dels adults, d'aquells events que es consideren especials: festes, sortides, convivències...
Crec que el fet de poder mostrar, a través d'imatges, aspectes sobre els que volem portar a fer reflexions,també és una altre de les funcions del vídeo a destacar. Ja ho diuen " una imatge val més que mil paraules"
Aquí teniu un vídeo, realment impactant, que no ens pot deixar indiferents