dilluns, 26 de maig del 2008

El primer món envia la seva ferralla tòxica als països en desenvolupament

He trobat un article al Quadern del diumenge del Periòdico, que m'ha dut a la reflexió, i penso que ens hauria de portar a tots els que ens considerem inclosos en els que anomenem " Països del Primer món".
En aquest article ens parlen de Guiyu, una provincia xinesa de Canton. Els seus carrers són un enorme abocador de cables i llauna. És el cementiri d'ordinadors i ferralla electrònica més gran del planeta. El 95% de la població menja dels ordinadors. El taller és el cobert, el pati interior, uns tamborets al saló de casa. L'assumpte no seria tan catastròfic si els ordinadors no continguèssin tants elements cancerígens.
El plom al riu Lianjianj és 2.400 vegades superior al que l'OMS aconsella per veure. Les combustions de materials tòxics han fet de l'aire de Guiyu el més contaminat del món. El sòl té una concentració d'estany 152 vegades superior a la recomanada, 212 la de plom i 1338 la de crom.
Penso que tots n' hauriem de prendre consciència sobre aquest gran problema, els fabricants trien els materials, la seva responsabilitat sobre l'ordinador s'hauria de prorrogar fins el reciclatge. És un procés costós, de manera que es veurien forçats a investigar en materials més nets. Crec que les lleis haurien de ser més dures i estrictes en aquest aspecte.
Aquí teniu un vídeo, impactant